Последователи

събота, 3 август 2013 г.

Карамелен сладкиш с банани




























В купа смесваме:
 3ч.ч.брашно
1ч.ч.царевично нишeсте
1 бакпулвер.

В друга купа разбиваме:
 4 белтъка на пухкава пяна.

В трета купа разбиваме:
 4-те жълтъка
 1ч.ч. захар
 3 супени лъжици меко масло
 2ч.ч. прясно мляко.

Към жълтъчената смес прибавяме смесеното брашно и накрая белтъците, които смесваме бавно с дървена лъжица.В тавата която ще печем сладкиша сипваме 2ч.ч.захар и малко вода и карамелизираме.Върху карамела нареждаме 6 банана срязани по дължина на две,изсипваме кексовото тесто и печем на 180 градуса,като проверяваме с клечка.Изваждаме готовия сладкиш и го отлепяме отстрани от тавата,поставяме поднос с размера на тавата отгоре и веднага обръщаме,консумира се охладен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар