Последователи

събота, 3 август 2013 г.

Баница с парено тесто


























около 1кг. брашно
1с.л. сол
500мл. вряла вода
1/3 от бучка сирене
400мл.мазнина при мен зехтин
В дълбок съд пресяваме брашното,правим кладенче в което слагаме солта и постепенно наливаме врялата вода и в същото време бъркаме с лъжица,оставяме да се охлади и замесваме меко тесто.Нагряваме леко мазнината,късаме топче колкото една шепа потапяме в мазнината и разстиламе с пръсти/естествено ще се къса на места/но не пречи,поръсваме със сирене,късаме второ топче отново потапяме и пак разстиламе с пръсти и така докато свърши тестото.Събираме краищата на баницата към средата на тавата,обръщаме баницата с подвитото отдолу и отново но с кокалчетата на пръстите разстиламе баницата към края на тавата ,така че да се получават ямички  и изливаме останалата мазнина отгоре равномерно.Поставяме баницата в нагрята на 200 градуса фурна 50 минути,като последните 10 минути намаляме на 100 градуса.Изваждаме от фурната,поръсваме с водичка и завиваме с чиста кърпа за 15 минути.Може да се консумира и студена,пак е мека и вкусна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар