Последователи

събота, 3 август 2013 г.

Маслен ябълков пай




























за тестото: 2 яйца
                   1ч.ч.захар
                   250гр. маргарин
                   1 бакпулвер
                   4ч.ч.брашно
за плънката: 1кг.ябълки
                      1ч.ч.захар
                      сока на половин лимон
                      5с.л.вода
                      1ч.л.канела
                      пудра захар за поръсване

Започваме с плънката като за целта почистваме ябълките,нарязваме ги на тънки резени и ги посипваме с захарта,лимоновия сок и водата в тенджера и ги слагаме на котлона да врът 10 минути,отнемаме и оставяме да се охлади.
От продуктите замесваме тестото и отделяме 1/3 част от него,като по-голямата част разстиламе в тавичка като оформяме стенички, и набождаме тестото на няколко места.
Изсипваме вече охладената плънка върху тестото,разпределяме я равномерно и поръсваме с канелата.
Завиваме стеничките навътре към центъра на пая.
Другата част от тестото разточваме на кора, режем разни фигури или ленти и украсяваме пая.
Печем на 170 градуса до желания цвят.
Преместваме пая върху поднос и поръсваме с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар