Последователи

събота, 3 август 2013 г.

Торта Парфе


За блата:         2 яйца
                        1/2ч.ч. захар
                        1/2ч.ч. брашно
за парфето:     1пакет бисквити "Роден край"
                        2 кофички кисело мляко 3,6%масленост
                        10супени лъжици захар
                        1 бурканче сладко
                        3 пак.желатин
                        1 компот от кайсии
за украса:        1 шоколад

Започваме с блата,разбиваме яйцата със захарта на пяна с миксер,а брашното прибавяме бавно като бъркаме с лъжица.Печем в ринг тавичка,като на дъното поставяме хартия за печене.Изпичаме блата,изваждаме го и го поставяме в поднос,като отново слагаме стената на ринга на блата.Смесваме киселото мляко,смлените бисквити,захарта,сладкото и плода на компота.Разбъркваме всичко и прибавяме желатина който предварително сме разтворили в 1/2ч.ч. сок от компота,отново разбъркваме добре и изсипваме върху блата.Така тортата престоява най-малко 5 часа в хладилник /желателно е една нощ/,изваждаме ринга внимателно и поръсваме с настърган шоколад отгоре и отстрани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар