Последователи

събота, 3 август 2013 г.

Свадбена погача



Погача с рози





Източник: http://boulangerieurbaine.wordpress.com/2011/03/23/%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%87%D0%B0-%D1%81-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B8/

Продукти:

2 яйца
750 гр. брашно
7 гр. мая на прах
75 гр. масло
1 с.л. мед
10 гр. сол
200 мл. вода

Пресявате брашното, добавяте солта, маята и разбърквате добре. Правите ” кладенче” и изсипвате леко разбитите яйца, меда и водата. Разбърквате докато всички съставки се смесят добре. Прибавяте мекото масло и замесвате за около 8 – 10 минути. Слагате в намазнена купа, покрита с кърпа и оставяте да втаса за 1ч. 30 мин. След като втаса премесвате и отделяте от тестото 300 грама, които са за долния ” обръч” на погачата. От тези 300 грама правите дълъг фитил, който обрамчва тавата за погачата от вътрешната страна. Взимате ножица и режете фитила през равни интервали. Тестото, което е останало оформяте като топка и слагате в средата. Върху топката и долу на “обръча” поставяте розите. На мен ми стигнаха 9 рози. Декоративното тесто за розите държите 24ч в хладилник преди оформяне и след като ги оформите още 12ч.

Съставки за розите :
250 гр. брашно
100 гр. вода
50 гр. масло
5 гр. сол

След като оформите погачата, намазвате с разбито яйце, изчаквате да втаса повторно за 1ч и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. Оставяте да изстине върху решетка за 1ч и може да консумирате.
                                                                                                                                                                   

Няма коментари:

Публикуване на коментар