Последователи

събота, 3 август 2013 г.

Точена баница със сирене и магданоз






























Продукти:
за тестото: 2ч.ч. брашно
                   2 яйца
                   1ч.л.равна сол
                    хладка вода
за плънката:1ч.ч.натрошено сирене
                      връзка магданоз ситно нарязана
за намазване на корите:  120гр.маргарин,1 яйце
малко мазнина за намазване на тавата и баницата
1/2 ч.ч. студена вода

Замесете умерено твърдо тесто от 2 чаши брашно, 2 яйца, 1 лъжичка сол и хладка вода.Омесете го добре и разделете на три топки,оставете ги в набрашнена тавичка и покрийте с влажна кърпа оставете за 30 минути настрана.
През това време натрошете сиренето и го смесете с нарязания магданоз,в друга купа разтопете маргарина и след като се охлади смесете с 1 разбито яйце.
Разточвате голяма кора с дебелина (като за юфка) намазвате с маргарина+яйцето,разделяте кората на две и първо поръсвате едната половина със сиренето+магданоза и навивате на рехаво рулце от към разрязаната страна и навивате в средата на намазана с мазнинка тефлонова тавичка,така правите и с другата половина,после второто и третото топчета.Заливате така оформената баница със студената вода и оставяте за 10 минути,след което отцеждате непопитата водичка и намазвате баницата отгоре с мазнина.Печете само на долен реотан във фурна първо добре нагрята на 200 градуса,после намаляте температурата.С дървена шпатула обръщате баницата от другата страна и доизпичате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар