Последователи

събота, 3 август 2013 г.

Милопита или ябълков пай



























4яйца
2ч.ч.брашно
1ч.ч.захар
250гр. масло/меко/
1ванилия
1бакпулвер
пудра захар за поръсване
3големи ябълки

В купа разбиваме белтъците на пяна.Жълтъците, захарта,маслото разбиваме заедно и добавяме предварително смесените брашно,бакпулвер и ванилия.Смесваме двете смеси бавно с шпатула.В подмазана и леко набрашнена тавичка,сипваме и разстиламе половината смес,настъргваме двете почистени ябълки отгоре и разстиламе и другата половина смес.Почистваме и третата ябълка,нарязваме на резенчета,които забиваме в пая и печем в предварително загрята фурна на 200градуса.Консумира се студен :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар