Последователи

събота, 17 август 2013 г.

Виенска баница






















Продукти:

3-4 яйца
400 мл. прясно мляко
щипка сол
1 кубче мая
брашно за меко тесто
1 пакетче масло


От яйцата,млякото,солта,маята и брашното замесваме меко тесто.Разделяме го но две части,като от всяка част разточваме кора като се стараем да стават правоъгълни.Разтопяваме маслото и мажем с помоща на четка всяка кора и ги навиваме  на руло,като в едното аз сложих малко счукани орехи и тогава го навих.Всяко руло с нож режем на филийки които нареждаме на разстояние едно от друго в намаслени тави.Оставяме да втасат  за около 40 минути,и печем в предварително нагрята фурна на 200 градуса до златист цвят.
Приготвяме сироп от 3 ч.ч. захар и 3 ч.ч. вода,и заливаме студената баница с горещия сироп.
Желателно е баницата да отлежи със сиропа поне 12 часа.
Тази доза сироп е за една тава баница,а от тази доза за тесто излизат две тави баница.

                                                        ДА ВИ Е СЛАДКО!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар