Последователи

сряда, 14 август 2013 г.

Точена торта с домашен крем





















за блатовете:
3 яйца
3 супени лъжици олио
6 супени лъжици захар
щипка сол
1 кафена чаша кисело мляко и в него 1 чаена лъжичка сода за хляб
брашно колкото поеме

за крема:
1,5 литра прясно мляко
12 супени лъжици захар
5 супени лъжици брашно с връх
2 ванилии
2-3 яйца
1/2 пакетче масло

От продуктите за блатовете се замесва меко тесто и се дели на 8 топки. Всяка топка се разточва и се изпича в средно голяма тава до порозовяване като само първият път се намазва тавата. Млякото се слага да заври, слага се захарта и маслото,като предварително от него се отделят 300 мл, като с тях се разбиват яйцата, брашното и ванилиите. Тази смес се изсипва във врящото и подсладено мляко и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. С този крем се намазват корите и се редят една върху друга. Притискат се периодично няколко пъти, за да не се образуват кухини. След като тортата омекне се изрязва отстрани, за да се изравни. Намазва се с крема и се поръсва с препечени счукани орехи и част от трохичките от блатовете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар