Последователи

понеделник, 19 август 2013 г.

Картофени кюфтета с бекон


Продукти:

1 кг. картофи
1 глава лук /настърган/
3 с.л. ситно нарязан магданоз
200 гр. бекон /може и шунка/ нарязан на кубчета
4 яйца /белтъци и жълтъци отделно/
100 гр. настърган кашкавал
100 гр. натрошено сирене
олио за пържене
галета за овалване
черен пипер и сол

Измиваме картофите и ги слагаме да се сварят в доста солена вода,след като леко се охладят ги обелваме и намачкваме на каша.Добавяме
лука,магданоза,кашкавала,сиренето,жълтъците,бекона малко черен пипер, сол и разбъркваме добре.Оформяме кюфтета, овалваме ги в галета после в белтъка и пържим в много нагорещено олио докато покафенеят.

ДОБЪР АПЕТИТ!!!



1 коментар: