Последователи

събота, 10 август 2013 г.

Сладкиш "Рафаело"





















Източник:  http://elizastoianova.blogspot.com/2012/03/blog-post_24.html





За блата:
6 белтъка
150 гр. захар
150 гр кокосови стърготини
100 гр.брашно
1 бакпулвер
сока от един лимон
щипка сол

За крема:
800мл.мляко
6 лъж. захар
6 жълтъка
2 пудинга ванилия
4 лъж.(с връх) брашно
250 гр. масло или маргарин
150 гр. пудра захар

 За сиропиране на блата:
300 мл.мляко + 2 лъж. захар

За украса
50 гр бял шоколад ( настърган)
30 гр кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Почваме от крема: от млякото отделяме 200 мл за разтваряне на пудинга останалите 600мл.мляко се слагаме  да  се сварят. Разбиват се жълтъците със захарта добавя се брашното, пудинга и отделеното мляко. В горещото мляко сипваме на струйка сместа като бъркаме непрекъснато.Получава се гъст крем  който се оставя да изстине напълно.Аз слагам съда с крема в по голям съд със студена вода и лед.
Вече е ред и на блата: разбийте белтъците с щипка сол на сняг.
Добавете постепенно захарта , брашното ,кокоса,бакпулвера и лимоновия сок Изсипете сместа в тава с размери 24-26 см предварително покрита с хартия за печене. .Печете на 180 градуса около 20 минути.
Горещият блат залейте с 300мл. топло мляко.
Оставете да изстине.
Връщаме се към крема ,разбиваме маслото или маргарина със пудрата захар и към него добавяме постепенно и по малко от изстиналия крем.
Получава се пухкав и нежен крем.Нанасяме го върху блата изравняваме и прибираме в хладилник за няколко часа да стегне.
Украсяваме със настърганият шоколад и кокосови стърготини!

Няма коментари:

Публикуване на коментар