Последователи

събота, 17 август 2013 г.

Баклава с готови кори




















Продукти:

2 пакета кори "Фамилия"
500 гр. масло
една шепа пшеничен грис
200 гр. смлени орехи

Сироп: 4ч.ч. захар,4ч.ч.вода

Разгъваме единия пакет кори и ги поставяме на работния плот,слагаме клечка за зъби отгоре/за белег между двата пакета/, разгъваме и втория пакет и го поставяме върху първия.Поставяме тавата в която ще печем баклавата върху корите и ги изрязваме около дъното на тавата.

Започваме да редим: една кора и ръсим щипка грис,втора кора щипка грис и така до изчерпването на единия пакет кори.Поръсваме орехите и започваме да редим и втория пакет като процедираме по същия начин.Нарязваме баклавата /на ромбоиди,квадрати,правоъгълници/ както желаем,стопяваме маслото и заливаме нарязаната баклава.
Печем на 180 градуса до желания цвят и намаляме фурната на 50 градуса и забравяме за нея,колкото повече стои във фурната по добре,съхне бавно и резултата е чудесен.Оставяме баклавата да изстива и приготвяме сиропа от водата и захарта който трябва да ври /ама да ври/ около 10 минути.Заливаме изстиналата баклава с горещия сироп,желателно е да престои една нощ за да си "изпие" сиропа.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар