Последователи

събота, 17 август 2013 г.

Пълнени чушки с кайма и ориз




















10 броя чушки
1 глава лук
1 морков
500 гр кайма
1 ч.ч. ориз
1 ч.л. червен пипер
Олио
Чубрица,черен пипер и сол

За соса:
Малко олио
2 с.л. брашно
1 кофичка кисело мляко
1 яйце
чорбата от чушките 

Нарязваме на ситно лука и моркова и ги задушаваме с олио и малко вода.
Добавяме каймата и задушаваме още около 10 минути.Слагаме измития ориз,червения пипер и подправките.Доливаме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме докато ориза е полуготов като разбъркваме за да не залепне.Почистваме чушките,леко осоляваме и ги пълним със сместа.Набрашняваме отвора и подреждаме в дълбока  тава.Наливаме подсолена вода до половината и печем в загрята фурна за около 40 минути.
Отцеждаме сока от чушките и оставяме да се охлади.
В купа разбиваме яйцето с киселото мляко и добавяме и сока от чушките.В дълбок тиган нагряваме малко олио и добавяме 2 с.л. брашно.Запържваме леко и наливаме млечната смес.
Варим, при непрекъснато бъркане докато клокне и заливаме чушките.



                                               ПРИЯТЕН АПЕТИТ !!!












Няма коментари:

Публикуване на коментар