Последователи

събота, 17 август 2013 г.

Хляб с маслини




















Продукти:                                    
200 мл. вода
1 яйце
6 с.л. зехтин
1 с.л. сол
1 с.л. захар
около 600 гр. брашно                                                                                  
1 кубче  мая
риган
шепа маслини                                                                                                                                                                                                                                                      
          За да приготвим  хляба,правим от пресятото брашно кладенче и в него сипваме разтворената предварително мая в хладката вода. Чукваме яйцето, добавяме солта, захарта, зехтина и замесваме тестото.
Нарязваме на ситно  маслините и ги добавяме заедно с ригана към тестото и замесваме отново. Поставяме го в правоъгълни форми, намазани  предварително с мазнина и оставяме да втаса.  След като това стане,поръсваме хлебчетата с шарена сол и с нож леко разрязваме на три места, слагаме хлебчетата в предварително загряла фурна на 180 градуса и изпичаме до златиста коричка.

                                                                                                                                                                                                                                                               

Няма коментари:

Публикуване на коментар