Последователи

петък, 9 август 2013 г.

Сиропирани сладки рози



















Източник:
http://fokusbokus.wordpress.com/2011/02/20/gul-tatlisi%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B8/
За тестото:

1 ч.ч. олио
1 ч.ч. масло или маргарин
1,5 ч.ч. кисело мляко
1 чаша грис
1 яйце
1 бакпулвер
2 ванилии
6-7 ч.ч. брашно


За сиропа

3 ч.ч вода
3 ч.ч. захар

Разбъркваме добре олиото, маслото, киселото мляко, яйцето и гриса до получаване на хомогенна смес. Пресяваме брашното и добавяме към него бакпулвера и ванилията, и го омесваме добре. На малки дози сипваме от брашното в сместа и бъркаме енергично. Когато се получи меко тесто, го преместваме в тавичка и доомесваме с останалото брашно.Разточваме на коро,изрязваме с ракиена чаша кръгчета,полагаме пет кръгчета едно до друго като се застъпват,навиваме на рулце,режем през средата и получаваме две розички,оформяме ги и поставяме в тава. Печем 15 минути на 180 градуса. Готовите рози заливаме с горещия захарен сироп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар