Последователи

събота, 17 август 2013 г.

Ябълков сладкиш




















Продукти:

3 яйца
2 ч.ч. захар
1 пакетче масло/125гр./
1 ч.ч.брашно
4-5 големи ябълки
1 пак.бакпулвер

В тавичка се сипва 1 ч.ч.захар и маслото, слага се на котлона и се карамелизира до розово/да не загори/. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/. Отделно се разбиват яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително смесено с бакпулвера. Сместа се изсипра върху ябълките и се пече до зачервяване в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва 1 ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп.
Този сладкиш може да се направи и с компот от/праскови,кайсии/,като вместо ябълките нареждаме плода от компота,и заливаме вместо с вода със сока на компота.
ДА ВИ Е СЛАДКО!

Няма коментари:

Публикуване на коментар