Последователи

събота, 10 август 2013 г.

Ирландски соден хляб





















Източник:  http://yoli-www.blogspot.com/2010/10/blog-post_438.html

4 ч.ч.брашно
1 1/2ч.л.сода бикарбонат
1 ч.л.сол
2 ч.ч.кисело мляко

Приготвяне

 Пресваме брашното заедно със солта и содата. Сипваме в него киселото мляко и с вилица намачкваме докато се получи грубо тесто. Сипваме тестото на плота и бързо го доомесете с малко брашно, колкото да го съберем на топка. Слагаме топката в тава, покрита с хартия за печене и с нож правим диагонални разрези отгоре. Изпечаме хляба в предварително загрята на 200* фурна за около 40 мин. Вадим го от фурната и го оставяме добре да се охлади върху решетка преди да го разрежем.
Няма по-бърз и лесен хляб от този,с плътна хрупкава коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар