Последователи

събота, 10 август 2013 г.

Бисквитена торта с карамелено белтъчен крем


Много вкусна торта ! Убийствена комбинация с шоколадов вкус и карамелен крем !

Продукти за тортата :

обикновени бисквити - 3 пакета
топло прясно мляко - 400 мл
жълтъци - 2 броя
краве масло - 250 гр ( меко )
пудра захар - 1, 1/2 ч.ч.
орехи - 1 ч.ч. накълцани на едро
какао - 3 с.л.

За карамелено белтъчен крем :

белтъци - 2 броя
захар - 50 гр
За карамела : 150 гр захар с 1 с.л. вода




В дълбoĸa ĸyпa, нaчyпвaмe биcĸвититe нa средно големи пapчeта и започваме да добавяме cъcтaвĸитe.
Поръсваме какаото върху тях, пудрата захар, накълцаните на по едро орехи, нарязаните на парчета меки масла и разбитите жълтъци.
С голяма лъжица разбъркваме и  започваме да добавяме на тънка струйка топлото прясно мляко.Сместа се бърка докато се усвой млякото от бисквитите но бавно и внимателно, така че да останат част от бисквитените парчета сухи ( т.е.да се виждат парчетата бисквити, а не каша).
Покриваме купата със стреч фолио и поставяме в хладилник за 1 час за да стегне малко. В малка откопчаваща се ( ринг ) форма, сипваме сместа и натискаме с лъжица за да не остане кухина в тортата.Поставяме формата в хладилник завита с фолио за около 3 часа за да стегне още повече.
През това време правим карамелено белтъчен крем. За целта в метална купа разбиваме белтъците със захарта и щипка сол на сняг.
В друга метална купа карамелизираме захарта, до желания от нас цвят. Прибавяме горещия карамел на тънка струйка към целувчения крем при непрекъснато бъркане с миксер на високи обороти.
Изваждаме тортата и преместваме в подходяща чиния.Премахваме внимателно стените и дъното на ринга и украсяваме тортата с карамелено белтъчен  крем като се отдаваме на фантазията си.


                                                       ДА ВИ Е СЛАДКО !!!    

Няма коментари:

Публикуване на коментар