Последователи

събота, 17 август 2013 г.

Сливенски милинки





Източник: отново "вкусната ми Пеполина" :) Пепа Ненчева  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1619.270

Продукти:
1 кубче - мая
 300 мл. - хладка вода
 300 мл. - хладко прясно мляко
 2 щипки сол
 3 - 4 с.л. олио
 около 1 кг. брашно

За заливката:
2 препълнени с.л. брашно
2/3 пакетче меко масло ( от 125 гр.)
1 - 2 с.л. мека мас
1 с.л. вода(студена)
1 яйце,щипка сол

За поръсване: пудра захар

 От водата, прясното мляко, солта, олиото, маята и брашното се замесва меко тесто. Оставя се покрито със свежо фолио да втаса. Когато вече е втасало се премесва. Намазняват се много хубаво тави с олио и се поръсват с брашно, за да не се плъзгат по тавите топченцата. От тестото се късат малки топчета, овалват се хубаво и се редят едно до друго на малко разстояние в тавите. Когато са оформени всички топчета в тавите се поливат с тънки линийки олио. Оставят се хубаво да втасат, като през това време се прави заливката. Когато са втасали се намазват хубаво с приготвената заливка и се пекат на добре загрята фурна до готовност. Аз пека на 180 градуса на долно и вентилатор на второ ниво от долу на горе. Когато се изпекат се изваждат от фурната и се поръсват обилно с пудра захар.

                                                                ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар