Последователи

петък, 9 август 2013 г.

Куркубиня


















Източник: http://zi4e57.blogspot.com/2012/10/blog-post_4.html



ПРОДУКТИ
 кори за баница, аз използвах Фамилия
 олио за напръскването им и за пърженето им,

 ЗА СИРОПА
2 чаши вода,
 2 чаши захар
 кората на един лимон
 две канелени пръчки

 ПРИГОТВЯНЕ
 Слагаме водата и захарта с кората лимон канелените пръчки да заврат и от момента на завирането засичаме само 5 минути и махаме от котлона.
 Оставяме да се охлади хубаво.
 През това време си приготвих корите ,една пръскалка заредена с олио ,вода в чашка и четка. Взех първата кора и напръсках леко с олио .
 После намазах с вода единият тесен край на кората и сложих втората кора отгоре.
 Хубаво притиснах. Напръсках и втората кора с олио и намазах крайчето и с вода.
Прегънах кората към страната където е намазано с вода но да не се покрива намокрената част.
Ще видите във видеото.
 После още веднъж се прегъва и започваме да навиваме много стегнато на масурче.
Като свих рулото намазах по цялата му дължина с четката с вода за да не се развиват корите. Рулата са готови всички и наредени върху дъска за рязане.
Започнах да режа на еднакви парченца всичките заедно.
Загрях олиото, пуснах едно куркубинче и когато изплува сложих и другите .
Когато са готови порозовели ги прехвърляте веднага в изстиналият сироп да стоят докато станат другите.
После направо си ги подредих в тавичка и ги полях с останалият сироп.


Няма коментари:

Публикуване на коментар