Последователи

понеделник, 16 септември 2013 г.

Мързелив тутманик



















Продукти:

2 яйца
2 ч.ч. прясно мляко
350 гр. Сирене
3 ч.ч. брашно
½ кубче прясна мая
Щипка сол
8 с.л. олио или зехтин


В купа изсипваме леко затопленото мляко и разтваряме маята,добавяме яйцата,солта,брашното и бъркаме добре до получаването на гъста гладка каша.Надробяваме сиренето  в сместа на по едро и разбъркваме леко.През цялото време бъркането става с лъжица.Изсипваме сместа в тавичка при мен правоъгълна с размери 16/28 /може и кръгла/ намазана с 4 с.л.  от избраната мазнина и поръсваме с останалата отгоре.Оставяме за 15-20 минути да втаса без да покриваме,като през това време включваме фурната да загрява на 180 градуса и след изтичането на минутите поставяме тутманика да се пече до желания цвят,може и по препечен от това на снимката.
ДОБЪР АПЕТИТ !!!

4 коментара:

  1. непременно ще пробвам

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна рецепта,вече изпробвана! Много лесно и вкусно!

    ОтговорИзтриване
  3. IZGLEJDA VKUSEN I LESEN <SHTE GO NAPRAVQ !


    ОтговорИзтриване
  4. Вярно е, че това е един много вкусен тутманик и че наистина има значение това, че се бърка с лъжица. Първият път, когато го правих, не обърнах внимание на лъжицата и бърках с друго приспособление, но когато тутманикът се изпече, консистенцията му беше като на каша. После го направих с лъжица и се получи идеално. Мисля всъщност, че идеята за лъжицата е, че с нея не се успява да се разбърка така фино, каквато всъщност е и целта. Между другото това е и секретът на сполучливите мъфини! Трябва да кажа също, че аз замених олиото с разтопено масло и стана "да си оближеш пръстите"! Благодаря на Мария за тази рецепта!

    ОтговорИзтриване