Последователи

четвъртък, 5 септември 2013 г.

Канелени охлювчета с ябълков пълнеж




















За тестото:
650 гр. Брашно
150 гр. Захар
½ кубче мая
Щипка сол
120 мл. Вода
120 мл. Прясно мляко
60 гр.масло
3 яйца
1 ч.л. канела
Плънка:
2 настъргани на едро кисели ябълки
100 гр. Захар
60 гр.масло
1 ч.л. канела
2 с.л. брашно
В купа смесваме сухите съставки за тестото брашното,захарта,солта и канелата.
В друга купа разбиваме леко яйцата с тел,прибавяме разтопеното масло /не горещо/,затопленото мляко и вода където е разтворена маята и замесваме тесто.
Обръщаме тестото върху добре набрашнен плот и месим докато получим меко еластично тесто,покриваме го с кърпа и оставяме в хладилника докато си направим плънката.
За плънката поставяме настърганите ябълки в малка тенджера,добавяме захарта,канелата,маслото и поставяме на умерен огън за десетина минути,накрая добавяме брашното разбъркваме за 1-2 минути и отстраняваме от огъня.
Изваждаме тестото от хладилника разделяме го на две части,всяка част разточваме на правоъгълна кора,разстиламе плънката върху корите,увиваме ги на рула и  всяко руло разрязваме по на 12 парчета.
Поставяме нарязаните парчета в тава застлана с пергаментова  хартия с разрязаната страна нагоре и оставяме за 45 минути да втасат.
Преди да ги поставим  за печене поръсваме със смес от захар с малко канела и ги печем на загряла фурна на 180 градуса за около 20 минути или до зачервяване.
Получаваме едни вкусни,меки и ароматни канелени охлювчета

ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар