Последователи

събота, 19 октомври 2013 г.

Пилешка супа




















Продукти:

Пилешко месо
1 глава лук
1 пиперка ситно нарязана/може и печена/
1 морков ситно нарязан или настърган
3 с.л. ориз
Сол
Целина
Черен пипер
Магданоз

За застройката:
1 яйце
1 с.л. брашно с връх
4 с.л. кисело мляко
500 мл. Студена вода
Щипка лимонена киселина
Сока на 1 лимон

Измиваме добре месото и го слагаме в тенджера с вода да заври,щом заври изхвърляме водата и отново измиваме месото,наливаме вода,слагаме нарязаните на ситно лук,морков,чушка,целина, малко мазнина посоляваме и оставяме да ври докато месото се свари.Така свареното месо /ако има кости ги отстраняваме/ накъсваме на малки парчета и отново го връщаме в бульона,слагаме почистения и измит ориз, и така оставяме да ври 10 минути,отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме леко да се охлади.

През това време разбиваме яйцето с киселото мляко,брашното,щипка лимонена киселина,сока на лимона,водата и слагаме на слаб котлон при непрекъснато бъркане до завиране и смесваме със супата.Става гладка и хубава супа.Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз,разбъркваме и е готова за консумиране J ПРИЯТЕН АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар