Последователи

сряда, 2 октомври 2013 г.

Супа топчета























Продукти:
1 глава лук
1 морков
Малка глава целина
250 гр. Кайма
3 с.л. ориз
1 яйце
Чубрица
Черен пипер
Листа от целина и магданоз
Брашно за овалване на топчетата

За застройката:
3 с.л. кисело мляко
1 с.л. брашно
1 жълтък

В тенджера сипваме 2 литра студена вода,прибавяме половин глава ситно нарязан лук,малка глава целина  нарязана на малки кубчета,морков нарязан на кубчета ,2 с.л. олио и слагаме на котлона да заври.През това време си приготвяме сместа за топчетата като омесваме каймата с другата  ситно нарязана част на лука,ориза,чубрицата,ситно нарязания магданоз,черния пипер и белтъка на яйцето.Оформяме малки топчета от сместа които овалваме в брашно и пускаме в заврелия бульон.Сипваме доматения сок,посоляваме и след пет минути варене, изключваме котлона но супата оставяме за да се довари докато съвсем утихне.
В дълбока купа правим застройката от разбитото кисело мляко,жълтъка и 1 с.л. брашно,сипваме бавно половиния бульон като непрекъснато бъркаме и вече готовата застройка връщаме в тенджерата,поръсваме със ситно нарязаните листа от целина и магданоз.По желание добавяме 3 с.л. лимонов сок.



ПРИЯТЕН АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар