Последователи

сряда, 6 ноември 2013 г.

Зеленчукова яхния с пилешки воденички






















Продукти:

500 гр. Пилешки воденички
300 гр. Пресни гъби
2 стръка праз лук /около 500 гр./
1 морков
300 мл.доматен сок
6-7 с.л. олио
1 с.л.Червен сладък пипер
3 скилидки счукан чесън
Щипка чубрица
Щипка джоджен
Щипка червен лют пипер
1-2 с.л. брашно


Сваряваме воденичките и ги отцеждаме,като бульона си запазваме а воденичките нарязваме на малки парчета.Нарязваме праз лука първо през средата а после на по-едро ,моркова през едро ренде а гъбите на по едри филийки.Нагряваме олиото и пускаме последователно моркова,гъбите,воденичките,праз лука, разбъркваме добре и посипваме с червения пипер  и веднага наливаме бульона така че да покрием зеленчуците.Оставяме да поври на слаб огън и като поомекнат зеленчуците поръсваме брашното ,прибавяме доматения сок,посоляваме на вкус,прибавяме микса от подправки /чесън,джоджен,чубрица и лют червен пипер/и оставяме да поври около 5 минути,след което отнемаме от огъня а резултата ??? J  повече от вкусна и ароматна яхнийка!!! J














Няма коментари:

Публикуване на коментар