Последователи

неделя, 10 ноември 2013 г.

Сладък маймунски хляб






















За тестото:
1 яйце
3 с.л. захар
½ ч.л. сол
250 мл. Топло прясно мляко
20 гр. Мая
450 гр. Брашно

Още:
1 ½ ч.ч. захар
2 ч.л. канела
Шепа счукани на едро орехи
Шепа стафиди
1 пакетче масло


Замесваме меко и еластично тесто  от продуктите за него и го оставяме да втаса на топло за около час.

Втасалото вече тесто размесваме за кратко и го правим на дебел фитил.От него режем филийки а всяка филийка на четири парчета.


Получените парченца потапяме първо в разтопеното масло а после в смесените захар и канела.Редим в намаслена предварително форма за кекс половината оваляни парчета тесто,ръсим орехите и стафидите и завършваме с другата половина парчета.



Поставяме формата в студена фурна и печем на 170 градуса за около 40 минути,готовия хляб обръщаме в подходяща чиния.

                                              ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар