Последователи

неделя, 10 ноември 2013 г.

Баклава-саралия






Продукти:
2 пакета кори „БЕЛЛА”
250 гр. Масло /разтопено/
200 гр.орехи /счукани или смлени/

За сиропа:
1 кг.захар
1 литър вода
Корите на един лимон


Разстиламе двата пакета кори и ги събираме в едно,навиваме откъм по широката страна на корите.С четка мажем първата кора с масло,поръсваме с орехи и навиваме с тънка точилка на руло около нея, като внимаваме да не е много стегнато.Мажем втора кора с масло и навиваме върху първата ,събираме с помощта на ръцете чрез плъзгане рулото към средата на точилката във вид на хармоника,издърпваме събраното руло и поставяме в тавичка желателно е да е правоъгълна,и така до изчерпване на корите.

Поставяме тавичката във фурната и печем на 200 градуса до желания цвят /ако обичате по препечена/,но да е равномерно изпечена както отгоре така и отдолу,изпечената баклава нарязваме на парчета.

Варим сиропа за баклавата от захарта,лимоновата кора и водата като той трябва да ври 10 минути.Заливаме охладената баклава с охладения сироп с помощта на черпак,след 12 часа баклавата е готова за консумиране.

                                    ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар