Последователи

четвъртък, 5 декември 2013 г.

Печена скумрия на фурна със сос





















Продукти за рибата:
2 скумрии
зехтин
Лимонов сок
Сол
Галета

За соса:
зехтин
½ ч.ч.оцет
3 скилидки счукан чесън
2 печени червени чушки
1 ч.л.захар
4-5 зърна черен пипер
1 с.л.доматено пюре размито в 1 ч.ч. вода
2 дафинови листа
Сол
10 броя орехи счукани и изпечени

Почистваме и измиваме рибата,осоляваме на вкус,обливаме я с малко лимонов сок и овалваме в галета.Поставяме я в тавичка с около 100 мл.зехтин и печем на 200 градуса около час.
Докато се пече си правим соса.Загряваме зехтина и добавяме оцета,счукания чесън,нарязаните чушки,захарта,размитото доматено пюре с водата,дафиновите листа,солта и черния пипер и оставяме да ври в продължение на 10 минути или докато се сгъсти.В готовия сос добавяме изпечените орехчета.Поставяме рибата в подходяща чиния и заливаме със соса.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар