Последователи

събота, 28 декември 2013 г.

Баница с праз и кайма





















1 пакет кори „БЕЛЛА”
2 яйца
75 гр. Масло
400 мл. Газирана вода

За плънката:

2 стръка праз
500 гр. Кайма
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
Черен пипер на вкус
Сол

Запържваме нарязания праз в 5-4 с.л. сгорещено олио,добавяме каймата и бъркаме докато се раздроби и леко запържи.Овкусяваме със солта и подправките и отстраняваме от котлона за да се охлади.Взимаме корите две по две,като всяка двойка поръсваме с 1 с.л. олио и от широката страна на листата разпределяме по дължина от плънката след което навиваме на руло и нареждаме в подмазана тава в кръг.

Разбиваме яйцата и разтопеното масло,наливаме и газираната вода и със сместа поливаме баницата навсякъде равномерно.Печем в предварително загрята фурна на 200 градусаза около 20 минути.

                                  ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар