Последователи

четвъртък, 26 декември 2013 г.

Шкембе чорба




















Източник: по рецепта на Красимира Караатанасова

Продукти:

1 кг. Сварено шкембе
100 мл. Олио
Сол
4-5 скилидки чесън
400 мл. Прясно мляко
Черен пипер
30 гр. Масло
Червен пипер

Запържваме шкембето с две супени лъжички брашно, доливаме 2 литра вряла вода разбъркваме добре с тел, посоляваме и прибавяме смачканият чесън. Така ври около 10 минути и наливаме прясното мляко, поръсваме с черен пипер и ври още 5 минути. В тиган разтопяваме маслото прибавяме червеният пипер и изливаме при чорбата.

                                             ПРИЯТЕН АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар