Последователи

четвъртък, 26 декември 2013 г.

Гъби с ориз





















Продукти:

1 глава лук
½ кг.  пресни гъби
2 печени и обелени чушки
1 настърган морков
1 настърган домат или доматено пюре
1 ч.ч. ориз
2-3 скилидки чесън
Черен пипер
сол


В дълбок тиган запържваме нарязания лук, нарязаните чушки и настъргания морков. След като леко се зачерви лука добавяме настъргания домат или 1 с.л. доматено пюре, запържваме още малко и добавяме ориза. Наливаме 1ч. гореща вода, прибавяме нарязания чесън и черен пипер, оставяме на котлона докато ориза поеме водата. Отделно запържваме гъбите и когато ориза е готов изсипваме заедно с гъбите в тавичка, наливаме още две чаши гореща вода, посоляваме и печем във фурна докато ориза поеме водата.

                                                 Добър апетит !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар