Последователи

понеделник, 9 декември 2013 г.

Дърпана баница



















Около 600 гр.брашно
2 яйца
1 ч.л.сол
1с.л.олио
1 с.л. оцет
240 мл.топла вода
За намазване на листата: около 200 мл.олио
За плънка: сирене


От продуктите замесваме меко тесто,разделяме го на 6 броя разплескани питки

 които поставяме в съд с олио и оставяме за 30 минути да починат.

Дърпаме питките върху чиста платнена покривка /една по една/ на много тънък лист като изрязваме удебеления край,напръскваме с четка от мазнината и настъргваме от сиренето.

С помощта на покривката /като я надигаме/ навиваме листа на руло което навиваме на охлюв в средата на подмазана тава,така процедираме с всички листа.Печем в загрята фурна на 200 градуса за около половин час.Вадим изпечената баница,напръсваме с вода и покриваме за десетина минути.



                                        ДОБЪР АПЕТИТ !!!

2 коментара:

  1. Много апетитна баничка! Има ли парченце за мен? :)
    Поздрави от Щъркелово гнездо!
    Илиана

    ОтговорИзтриване
  2. Мария, свалям ти шапка за тази фантастична баница! Ще си я оставя тази снимка на екрана да си я гледам поне няколко дни, толкова много ми харесва! Браво на теб, златни ръчички имаш, така да знаеш!!!

    ОтговорИзтриване