Последователи

петък, 27 декември 2013 г.

Пилешки дробчета с лук




















700 гр. Пилешки дробчета
2 големи глави лук
6-7 скилидки чесън
50 мл. Олио
50 мл. Ябълков оцет
1 ч.л. брашно
Сол черен пипер
Розмарин


В тиган нарязваме лука на полумесеци,чесъна на тънки филийки,сипваме и олиото и пържим докато омекнат.Добавяме попарения и отцеден черен дроб заедно с розмарина,разбъркваме го оставяме на умерен огън за 5-6 минути да поври.Посоляваме и добавяме оцета,похлупваме и оставяме за още 30 минути да покъкри,като наблюдаваме и разбъркваме периодично и ако е нужно доливаме топла вода.Когато дробчетата са готови и сосът се посгъсти добавяме брашното разтворено в 50 мл.вода и черния пипер.Разбъркваме и когато заври отнемаме от огъня.Дробчетата сервираме върху канапе от картофено пюре:
 http://moqtkulinarensvqt.blogspot.com/2013/12/blog-post_27.html


                                               ПРИЯТЕН АПЕТИТ !!!










Няма коментари:

Публикуване на коментар