Последователи

петък, 10 януари 2014 г.

Сиропиран орехов сладкиш




















3 яйца
½ ч.ч.захар
½ ч.ч. олио
1 ч.ч. натрошени орехи
1 ч.ч. кокосови стърготини
1 ч.ч. галета
1 бакпулвер

За крема:
1 литър прясно мляко
2 пакета пудинг Ванилия на Йоткер
10 с.л. захар
100 мл. Течна сметана

Сироп:
2 ч.ч. вода
1 ½ ч.ч. захар
1 ампула ванилия

Започваме със сиропа, като за целта смесваме захарта и водата и поставяме на котлона.След като заври,оставяме за 10 минути да ври и отнемаме от котлона.Прибавяме ванилията,разбъркваме и оставяме да изстине.
З а да приготвим крема,загряваме по-голямата част от млякото със захарта а в останалата  разтваряме двете опаковки пудинг и прибавяме към врящото мляко.Бъркаме непрекъснато до сгъстяването му и оставяме да се охлади.В купа разбиваме сметаната и добавяме на части пудинга  при непрекъснато биене.
За кексовата смес,разбиваме яйцата със захарта докато утроят размера си.Прибавяме олиото а след това и сухите съставки но тях разбъркваме с лъжица.В намаслена правоъгълна или квадратна тавичка разстиламе сместа и печем на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути.

Горещия кекс заливаме със студения сироп и оставяме да се охлади напълно.След което разстиламе вече готовия крем и поръсваме със смлени  орехи.Желателно е сладкишът да престои 2-3 часа в хладилник след което сервираме.




                                      ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

2 коментара:

  1. Направих го, но вместо пудинг на доктор Йоткер, направих домешен крем за торти с жълтъци...Стана невероятен сладкиш. Гостите ми много го харесаха. Благодаря за рецептата! Ще се прави пак :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен сладкиш, разгледах блога ти и с удоволствие ще те посещавам, тъй като вече те прибавих към любимите ми блогове :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване