Последователи

неделя, 19 януари 2014 г.

Печена сьомга със сос от кисело мляко и копър




















800 гр. Прясно филе от сьомга
70 мл. Бяло вино
200 гр. Кисело мляко
1 скилидка чесън нарязан
Щипка лют червен пипер
Малко копър ситно нарязан
Сока на ¼ лимон
Сол и черен пипер

Измитите и подсушени парчета филе подреждаме в подмазана тава със зехтин.
Поливаме равномерно рибата с бялото вино,поръсваме със сол,черен пипер и лютия червен пипер,обтриваме добре повърхността на рибата с тях.Печем на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 20-25 минути.

През това време си правим соса,като в купа смесваме киселото мляко,ситно нарязания копър,ситно нарязания чесън,лимоновия сок,черен пипер,сол на вкус и разбъркваме добре сместа.Сервираме готовата сьомга полята със сос.

                                              ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар