Последователи

вторник, 21 януари 2014 г.

Баница бюрек със спанак











Продукти :

1 кг. Спанак
1 връзка само перата на пресен лук
500 гр. Сирене
6 яйца
1 пакет кори за баница
Сол на вкус
1 ч.ч. олио за подмазване на листата

Ако спанака е пресен измиваме го и нарязваме.Посоляваме и намачкваме за кратко с ръце .
Ако е замразен,размразяваме  и го посоляваме.Прибавяме нарязаните пера лук,натрошеното на по едро сирене,яйцата, 3-4 с.л. от олиото и разбъркваме добре.В подмазана с олио тава нареждаме половината кори като между всеки поръсваме с лъжица олио.Изсипваме спаначената смес и нареждаме и останалите кори.Ако има стърчащи листа извън тавата ги подвиваме навътре.Режем баницата на парчета и поръсваме с останалото олио.Преди да я поставим във фурната я поръсваме с малко вода.Печем на 200 градуса около час.



                                                            ПРИЯТЕН АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар