Последователи

неделя, 19 януари 2014 г.

Козунак-бриош с шоколад





















500 гр. Брашно
3 яйца
160 гр. Захар
120 мл. Олио
130 мл. Прясно мляко
Кората на половин лимон
20 гр. Мая

Размиваме маята в млякото, добавяме 1 с.л. от захарта и 2 с.л. брашно и оставяме да втаса. След като втаса разбъркваме и добавяме още 1 с.л. брашно и втасва втори път. От продуктите  (те трябва да бъдат на стайна температура) замесваме тесто като половината от мазнината отделяме, с нея доомесваме тестото. Оставя се да втаса от 2 до 3 часа в зависимост от стайната температура докато удвои обема си. Втасалото тесто разделяме на 2 части и разточваме два листа с правоъгълна форма и с еднакъв размер. Единия лист намазваме с течен шоколад и поставяме върху него втория лист като изравняваме краищата и режем на лентички със ширина 2 см. Всяка лентичка усукваме и редим в кексова форма в кръг. 


Оставяме да втаса около час  и поставяме в студена фурна, включена в началото на 150 градуса, а след 20 минути увеличаваме на 170 градуса и печем до суха клечка.


                                          ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар