Последователи

сряда, 29 януари 2014 г.

Свински ребърца в сладко-кисел сос


















Продукти:
·         1 кг свински ребра
·         60 мл балсамов оцет
·         60 мл соев сос 
·         сол и черен пипер
За маринатата:
·         120 мл портокалов сок
·         4 скилидки чесън
·         1 с. л. къри
·         1 пръчка канела
·         80 гр мед
·         3 с.л. зехтин
·         5 пръчици карамфил

В неметална купа смесваме съставките за маринатата и прибавяме свинските ребърца. Покриваме с найлоново фолио и оставяме в хладилника за 12 часа. 

След като времето изтече, изваждаме ребърцата и прекарваме маринатата през цедка.Сипваме я в тавичката, в която ще печем ребрата. Добавяме соевия сос,оцета и подправяме със сол и черен пипер на вкус. Нареждаме ребрата в соса, покриваме тавата с алуминиево фолио и я слагаме  в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Така завитите ребра печем около час,  а после махаме фолиото и продължаваме с печенето още  30-40 минути.

                                                          ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар