Последователи

четвъртък, 30 януари 2014 г.

Точена баница със сирене





Продукти :

500 гр брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. оцет
2 с.л. олио
300 мл. Топла вода

За плънката:
300 гр. Сирене
150 мл. Олио

За заливка:
200 мл. Вряла вода
Щипка сол

В дълбока купа смесваме водата,солта,олиото и оцета.Постепенно към тях прибавяме пресятото брашно и замесваме меко тесто.Разделяме на пет равни части и оформяме топки.Завиваме ги с кърпа и оставяме да починат не по-малко от 30 минути.От всяко топче разточваме тънка(прозрачна)кора която посипваме с малко мазнина и сирене.Завиваме на рехаво руло и нареждаме в подмазана тава в кръг (на охлюв).

Заливаме с мазнина и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем баницата поне 20 минути.През това време кипваме 200 мл. Вода  с щипка сол.Вадим баницата и я заливаме с подсолената вода и връщаме във фурната за още 10-15 минути.Готовата баница покриваме с кърпа докато се поохлади.



                                                       ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар