Последователи

понеделник, 27 януари 2014 г.

Свинско пържено със сирене

Продукти:
·         500 гр  месо от свински врат
·         1 голяма глава лук
·         3  чушки - жълта, зелена и червена
·         1 скилидка чесън
·         100 гр твърдо сирене
·         60 мл зехтин
·         сол
·         черен пипер
       60мл.червено вино
·         щипка розмарин
·         щипка мащерка

  Начин на приготвяне:

Започваме с обработката на месото. Първо го нарязваме на големи парчета  напречно на мускулните влакна, а после на малки - водоравно на влакната. Това се прави, за да стане свинското по-крехко. Колкото по- малки са парчетата , толкова по- бързо ще се сготви месото.
Продължаваме с рязането на чушките.  Отстраняваме кочана със семките и ги нарязваме на лентички по дължината на чушката. Лукът и чесънът режем на ситно.

Поставяме тигана на умерен огън и наливаме малко зехтин. Слагаме лука, чесъна, розмарина, мащерката и запържваме,  докато омекнат.  След  това към тях  добавяме  месото. Бъркаме,  докато то придобие желания от нас цвят. Слагаме в тигана и  нарязаните чушки. Продължаваме с пърженето,  докато  и те  леко поомекнат( но не напълно). Наливаме виното и след като алкохолът се изпари, прибавяме натрошеното сирене . Посоляваме с  малко сол, защото сиренето е солено, и  с черен пипер на вкус. Леко разбъркваме, за да се смесят  добре всички съставки , и сваляме  от котлона вече готовото ароматно ястие.


                                                         ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар