Последователи

сряда, 29 януари 2014 г.

Свинско месо в гювечета




















Продукти:
·         1,5 кг  свинско месо нарязано на големи късчета
·         3 чушки – жълта, зелена и червена, нарязани на шайби
·         200 гр  кашкавал, нарязан на малки кубчета
·         6 картофа, нарязани на резени
·         2 моркова, нарязани на парчета
·         250 гр чери домати
·         1 с.л. черен пипер
·         1 с.л. риган
·         6 скилидки чесън, нарязан на ситно
·         120 мл.зехтин
·         сол на вкус

Хубавото на ястията в гювечета е, че месото се готви със своята гарнитура.
В купа овкусяваме месото с добре стрития риган, солта, прясно смлян черен пипер, нарязания на ситно чесън и зехтина. Разбъркваме много добре.
 Започваме с реденето на продуктите в гювечетата. На дъното на всяко слагаме първо филийки картофи...










...следват овкусеното месо...











...морковите...











...чери доматите,от всяка чушка по една шайба ...








...кашкавала и накрая поръсваме с малко риган.











Захлупваме гювечетата и ги редим в тава, в която наливаме малко топла вода. Печем на 200 градуса за около два часа.

                                                              ДОБЪР АПЕТИТ !!!






Няма коментари:

Публикуване на коментар