Последователи

понеделник, 10 февруари 2014 г.

Чорба от свински крачета




















Два броя свински крачета
10-15 зърна черен пипер
2 моркова
1 глава лук
200 гр кисело мляко
1 с.л. брашно с връх
2-3 с.л. оцет
1 глава чесън
2 щипки лют червен пипер

Почистените и измити крачета заливаме добре с вода и ги слагаме да заврат.След като завирането им изхвърляме водата,измиваме ги и отново слагаме да с друга вода,лука срязан на четири но не до края,морковите срязани на две през средата и зърната черен пипер.След като се сварят така че да се отделя лесно месото от кокала,изваждаме ги с решетъчна лъжица и оставяме да се охладят.Прецеждаме чорбата от лука и морковите,нарязваме месото на малки парчета и връщаме отново да заврат.
В купа разбиваме киселото мляко с брашното и малко вода и постепенно добавяме сок от заврялата чорба и когато се уравновесят температурите в двата съда изсипваме млечната смес към чорбата.След като заври отнемаме от огъня.

Настъргваме 1 глава чесън на ситно ренде,добавяме 2-3 с.л. оцет,разбъркваме и изсипваме в чорбата.Накрая поръсваме с лют червен пипер.

                                                        ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар