Последователи

четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Кейк с червено вино





















Продукти:
·         200 гр маргарин
·         200 гр захар
·         4 яйца
·         1 пакетче ванилена захар
·         1 ч.л. канела
·         1 ч.л. нес кафе
·         1 бакпулвер
·         250 гр брашно
·         2/3 ч.ч. червено вино
·         100 гр шоколадови пръчици
·         Шоколадова глазура

Всички продукти са на стайна температура.Първо  в купа събираме сухите съставки:пресятото брашно,бакпулвера,канелата,кафето и ванилената захар.
В  друга купа разбиваме захарта с маргарина за около 3 минути.  При непрекъснато разбиване към сместа прибавяме яйцата едно по едно,  след това виното  и брашното, което постепенно изсипваме . Накрая добавяме шоколадовите пръчици и разбъркваме добре.

Изсипваме сместа в  намазана с олио и набрашнена форма. Печем на 180 градуса около час.Охладения кейк намазваме с шоколадова глазура.
ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар