Последователи

неделя, 23 февруари 2014 г.

Печени канелени понички




















Вкусни понички,ароматизирани с канела,печени във фурна,без много мазнини,поръсени със захар.

2 и ½ ч.ч. брашно (240 мл е чашата)
20 гр прясна мая
1 ч.ч. топло прясно мляко
70 гр  разтопено масло
1+1/2 ч.л. канела
1 ч.ч. + 2 с.л. захар


В купата в която ще месим прибавяме пресятото брашно и канелата,разбъркваме добре.В топлото мляко добавяме 2 с.л. захар и маята и бъркаме докато се разтворят.Добавяме и 1 с.л. разтопено масло и сипваме сместа към брашното, замесваме меко тесто.Месенето продължава не повече от 10 минути. Намазняваме купата с малко олио,поставяме тестото,покриваме го с найлоново фолио и оставяме да втаса за 1 час на топло. 
Втасалото вече тесто премесваме за 2-3 минути и върху набрашнена повърхност разточваме с точилка на кора с дебелина 1,5-2 см.С кръгъл диск (чаша) изрязваме тестото на питчици  а в центъра на питчиците правим дупка с по малък размер диск.Нареждаме ги в тава покрита с хартия за печене,покриваме ги с чиста кърпа и оставяме да втасат за 30 минути. 
Загряваме фурната на 200 градуса и печем поничките докато леко покафенеят,това става за около 12-15 минути.Вадим от фурната, мажем с другата част разтопено масло с помощта на четка и овалваме в предварително смесените 1 ч.ч. захар и ½ ч.л. канела.


                                                  ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар