Последователи

вторник, 25 февруари 2014 г.

Морковен кейк с глазура





















За кейка:
260 гр брашно
340 гр настъргани моркови
100 гр едро счукани орехи
4 яйца
200 гр захар
240 мл олио
1 ампула ванилия
1 к.л. канела
1 бакпулвер
Щипка сол

За глазурата:
50 гр масло (на стайна температура)
250 гр сирене крема
230 гр пудра захар
1 ампула ванилия

1к.л.настъргана кора от лимон

В купа пресяваме брашното с бакпулвера.
Отделно с миксер разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем.Намаляваме на ниски обороти миксера и добавяме последователно олиото,ванилията,солта,канелата.Брашното добавяме на части с непрекъснато бъркане.Накрая добавяме морковите и орехите,тук бъркането е с шпатула.

Печем кейка във форма със свалящ се ринг,като на дъното постиламе хартия за печене а ринга намазваме с олио.Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50 минути като проверяваме с клечка за изпичането му.
За глазурата разбиваме маслото със сиренето,прибавяме пудрата захар на части при непрекъснато бъркане,ванилията и лимоновите стърготини.
Добре изстиналият кейк, мажем с глазурата и поставяме веднага в хладилник.


                                                    ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

1 коментар:

  1. Чудесен ти се е получил :) И на нас ни харесва, добре, че ни посети да го направя отново!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване