Последователи

четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Лазаня с пилешко месо




















Лазаня –традиционно италианско ястие

Продукти:
·         9 кори за лазаня
·         500 гр пилешко филе
·         300 гр гъби
·         200 гр кашкавал
·         100 мл сметана
·          
За сос Бешамел :
·         50 гр краве масло
·         50 гр брашно
·         500 мл прясно мляко
·         Сол
·         ¼ ч.л. черен пипер
·         ¼ ч.л. индийско орехче
·         100 мл сметана

Започваме с приготвянето на сос Бешамел.
В малка тенджера на бавен огън разтопяваме маслото и добавяме брашното. Разбъркваме добре до получаването на еднородна маса и запържваме 2-3 минути. В сместа добавяме хладкото прясно мляко и разбъркваме добре. Увеличаваме огъня. Бъркаме непрекъснато сместа, докато заври и се сгъсти. Посоляваме, добавяме подправките. Наливаме сметаната и след като сосът започне да ври,  снемаме от котлона готовия Бешамел.
В друг съд сваряваме пилешкото филе за 5 минути. Повече не е нужно, защото ще има допълнителна термична обработка на месото.Оставяме да изстине на стайна температура и го нарязваме на малки кубчета. Измитите гъби нарязваме също на кубчета. В тиган запържваме в малко олио гъбите, добавяме нарязаното месо и сметаната.Оставяме да покъкри около 5 минути на слаб котлон, посоляваме, добавяме подправките и след като поври още 2 минути  , сваляме от котлона.

 Намазваме с олио дъното и стените на тавичка с размери на 3 броя кори. Равномерно разстиламе 4 с.л. сос, а върху него три броя кори. Отново - слой Бешамел, след това разстиламе половината местна смес и поръсваме с настърган кашкавал. Нареждаме втората тройка кори, слой Бешамел и другата половина местна смес. Нареждаме последния ред кори, остатъка Бешамел и завършваме с настърган кашкавал.Така оформената лазаня печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-35 минути.


                                                          ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар