Последователи

четвъртък, 6 февруари 2014 г.

ПИЛЕ А ЛА КРЕМ





















Продукти:
·         Пилешки гърди
·         200 мл сметана
·         300 гр пресни гъби
·         1 зелена чушка
·         1 червена чушка
·         1 скилидка чесън
·         1 средно голяма глава лук
·         1 чаша бяло вино
·         2 моркова
·         сол и черен пипер на вкус
·         30 гр масло

Нарязваме пилешките гърди на малки парченца. Настъргваме лука и чесъна на ренде. Нарязваме гъбите на филийки,чушките на ленти, а морковите на кръгли филийки.
 В дълбок тиган слагаме маслото да се разтопи, след това -  лука и чесъна.След като поомекнат, добавяме чушките и гъбите.След около 5 минути слагаме в тигана и пилешкото месо, виното и морковите.  Подправяме със сол и черен пипер.Оставяме така да ври около 40 минути,след което добавяме сметаната и оставяме да къкри още 5 минути на слаб котлон.

Готовото ястие сервираме топло върху канапе от картофено пюре с моркови. 

                                                ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар