Последователи

четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Пияно пиле с ориз





















1 кг пилешко месо
 1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. бяло вино
2 червени чушки
1 глава лук
1 настърган морков
100 мл олио
3 ч.ч. гореща вода
Сол и черен пипер на вкус


Нарязваме пилешкото месо на порции и леко запържваме в тава с олиото до златист цвят.Прибавяме ситно нарязания лук и чушките нарязани на ивици,настъргания морков и бъркаме за около 3 минути.Наливаме горещата вода,виното,пускаме ориза и овкусяваме със сол и черен пипер.Слагаме ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна.Печем докато ориза си поеме водата.

ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар