Последователи

вторник, 11 февруари 2014 г.

Катми на сач























600 гр брашно
600 мл прясно мляко
400 гр кисело мляко
2 яйца
1 с.л. сол
2 с.л. захар
4 с.л. олио
20 гр. Прясна мая

В купата в която ще правим сместа,сипваме прясното и киселото мляко.Затопляме малко и размиваме маята в него.Отделно разбиваме яйцата,солта,захарта и олиото и добавяме сместа при млеката.Разбъркваме добре (бъркането става с тел) и с въртене само в  посока на часовниковата стрелка добавяме брашното на части.Сместа трябва да бъде гладка и гъста като боза.Оставяме на топло за около 40 минути.
Нагряваме сача на умерен огън,подмазваме го с лъжичка масло и сипваме един черпак от сместа.След като се изпече от едната страна обръщаме катмата  и от другата страна.


Редим катмите  в подходяща чиния една върху друга.

                                                      ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар