Последователи

четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Лимонено пиле




















Продукти:
·         1 500 гр пиле
·         180 мл зехтин
·         1 средно голяма глава лук
·         1 ч.ч. бяло вино
·         сока на 2 лимона
·         1 ч.л. суха мащерка
·         сол и черен пипер на вкус

Загряваме зехтина в дълбок тиган ( с капак) и добавяме пилето нарязано на порции.Запържваме го от всички страни докато придобие кафяв цвят и добавяме ситно нарязания лук.Сипваме виното и когато се изпари наполовина, добавяме лимоновия сок. Подправяме със сол, черен пипер и мащерка.
 Оставяме ястието да къкри на слаб котлон покрито с похлупак. Проверяваме от време на време, дали има нужда от вода. Внимателно обръщаме пилешките парчета, за да се готвят равномерно.Когато пилето е готово след около 45 минути, снимаме  го от котлона. Сервираме топло с пилаф.


                                                            ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар